Lezárásellenes párttá alakul a brit Brexit Párt

migration illegal-immigrants Horizontal Brexit Party leader Nigel Farage addresses members of the media near Dover Port in Dover, southeast England on August 12, 2020. - British Prime Minister Boris Johnson on Monday said illegal migrant crossings of the
Nigel Farage
Vágólapra másolva!
Átalakítja az Egyesült Királyság európai uniós kilépését támogató Brexit Pártot az azt vezető Nigel Farage, az új politikai erő a koronavírus feltartóztatása érdekében elrendelt korlátozások elleni harcot tűzi zászlajára.
Vágólapra másolva!

A Reform UK nevű párt a kormány által elrendelt lezárások helyett a legsérülékenyebb csoportok védelmére fókuszálna, a társadalom többi részében a nyájimmunitás mielőbbi kialakulását tartaná kívánatosnak - közölte Farage, hozzátéve, hogy már leadta a névváltoztatást kérelmező papírokat a választási bizottságnál.

- közölte.

Nigel Farage Forrás: AFP/Adrian Dennis

Négy hét csaknem teljes leállás

Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy jövő csütörtöktől négy hétre újból csaknem teljes - noha a tavaszinál több szempontból lényegesen enyhébb szigorúságú - zárlat lép életbe Angliában a koronavírus terjedésének megfékezése végett.

Az Egyesült Királyságban regisztrálták a járványban az ötödik legmagasabb halálozási adatot a világon az Egyesült Államok, Brazília, India és Mexikó után.

A legradikálisabb brit EU-ellenes erőnek számító Brexit Pártot a tavalyi év elején alapította Nigel Farage, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a szigetország lakosságának szűk többsége a közösség elhagyására szavazott a 2016-os referendumon.