Sokkoló videó jelent meg arról, ahogy egy pakisztáni iszlám iskolában azt mutatják be a gyerekeknek, hogyan kell lefejezni valakit. A beszámolók szerint a gyakorlás tárgyául szolgáló bábu a francia köztársasági elnököt ábrázolta – közölte a V4NA nemzetközi hírügynökség és a Le Monde Juif című, franciaországi zsidó hírportál.

Mind a V4NA, mind a Le Monde Juif arra a megdöbbentő videóra hivatkozik, amelyik néhány napja jelent meg az amerikai, washingtoni székhelyű Middle East Media Research Institute-MEMRI (Közel-Keleti Médiakutató Intézet) honlapján, majd pedig a közösségi oldalain is.

A felvétel a beszámoló szerint a Jamia Hafsa nevű iszlámábádi iszlám vallási iskolából származik, amely a Lal Masjid mecsethez tartozik. A videó alapján két tanárnő azt tanította a diáklányoknak, hogyan kell lefejezni egy embert, erre mintául pedig egy bábu szolgált.

A bábu pedig Emmanuel Macron francia elnököt ábrázolta, a felirata értelmében így kell megbüntetni valakit, aki rágalmazni merte Mohamed prófétát. Egyébként a saría is kimondja, hogy halállal kell sújtani azt, aki kritizálni merészeli a prófétát, mert ez az istenkáromlás, a blaszfémia bűne.

Ahogy arról az Origo már számos alkalommal beszámolt, Franciaországban az utóbbi időben több terrortámadás is történt, miután a Charlie Hebdo szatirikus hetilap újra közölte a Mohamedről készült gúnyrajzokat, valamint a török elnökről is karikatúrát tettek közzé. Nizzában három áldozatot követelt a támadás, egyiküket lefejezték, épp úgy, mint egy történelemtanárt Párizstól nem messze.