Spanyolországban sztrájkolnak a temetkezési irodák, mert nincs elég dolgozójuk a temetésekhez

Spain Coronavirus COVID COVID-19 virus pandemic 
4200x2800
Kulcsszavak:CORONAVIRUS COVID-19 HOSPITAL HEALTHCORONAVIRUS COVID-19 MEDICAL Coronavirus Epidemy koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség Spanyolország Madrid temetés koporsó maszk
A védőmaszkot viselő temetkezési dolgozók az egyik madridi temetőben.
Vágólapra másolva!
A spanyol temetkezési irodák munkatársai sztrájkba kezdtek vasárnap. Mivel a koronavírus okozta halálesetek száma az országban folyamatosan nő, több munkavállalót követelnek - számolt be a BBC hírportálja. 
Vágólapra másolva!

A spanyol temetkezési vállatok szakszervezete szerint több személyzetre van szükségük ahhoz, hogy a koronavírus-járvány miatt megszaporodott temetkezéseket időben le tudják bonyolítani, és ne álljanak elő a márciusi pandémia első hulláma során tapasztalt állapotok, amikor sokszor hetekbe, de volt, hogy hónapokba telt egy-egy temetés lebonyolítása.

Közleményük szerint a temetkezési cégek dolgozói szándékosan vasárnapra, azaz Mindenszentek napjára időzítették a sztrájkjukat, amikor a spanyol családok általában a szeretteik sírját látogatják.

Védőmaszkot viselő temetkezési dolgozók az egyik madridi temetőben. Forrás: Sputnik via AFP/Alejandro Martinez Velez

Az egyik madridi temetkezési cég vezetője az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy

dupla annyi, legalább további 15-20 dolgozóra lenne szüksége, hogy győzzék a "megrendeléseket", de hiába hirdetnek folyamatosan felvételt, senki nem jelentkezik az állásajánlatokra.

Pénteken 239 halálesetet erősített meg az országban az egészségügyi minisztérium.

Márciusban a temetkezések heteket késtek, és

sokszor több száz kilométerre fekvő városokban voltak kénytelenek elvégezni a hamvasztásokat, mivel a nagyvárosi temetkezési cégek "már nem győzték kielégíteni az igényeket".

Pénteken 239 koronavírus okozta halálesetről számolt be a madridi egészségügyi minisztérium.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Spanyolországban a járvány kitörése óta több mint 1,1 millió fertőzöttet regisztráltak, és már 35 800-an haltak bele a vírus okozta szövődményekbe.