Egy Bécsben született, albán származású férfi volt a hétfő éjjel lelőtt bécsi támadó - írta közösségi oldalán egy osztrák hetilap főszerkesztője, az állítását azonban a hivatalos források nem erősítették meg. A Bild szerint a támadó az Instagramon jelentette be, mire készül.

Egy második generációs osztrák állampolgárságú, de albán származású iszlamista volt a hétfő esti terrortámadás során lelőtt támadó - írja a 888.hu egy balliberális osztrák hetilap, a Falter főszerkesztője alapján. Florian Klenk azt írta a Twitteren, hogy felkutatott néhány részletet a terroristáról, ezek alapján a férfi neve Kurtin S., 20 éves, Bécsben született és nőtt fel, és albán gyökerekkel rendelkezik. A szülei Észak-Macedóniából származnak.

Klenk szerint a férfi egyike volt annak a 90 osztrák iszlamistának, akiket az alkotmányvédelmi hivatal figyelt, mert Szíriába akartak utazni, de júliusban megakadályozták ebben.

A rendőrség azonban nem feltételezte, hogy terrortámadást tervez Bécsben – írta Klenk. A főszerkesztő állításait a hatóságok nem erősítették meg. 

A Bild eközben arról ír, hogy a lelőtt támadó előre bejelentette az Instagram-oldalán, hogy mire készül.