Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett, és nemmel szavaz az ENSZ-ben az Izraelt alaptalanul kritizáló javaslatokra - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

A Bangkokban tartózkodó miniszter bejegyzésében azt írta, nemrég telefonon beszélt Gabi Askenázi izraeli külügyniniszterrel, aki arról tájékoztatta, hogy az ENSZ Közgyűlése újra Izrael-ellenes határozatokat akar elfogadni.Sajnos ez egy évek óta bevett gyakorlat, szerintünk azonban ennek semmi értelme nincsen, csak a közel-keleti feszültségek további szítására alkalmas - fogalmazott bejegyzésében Szijjártó Péter, aki hozzátette: biztosította az izraeli külügyminisztert arról, hogy Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett. Továbbra is azt gondoljuk, hogy Izraelnek joga van a tisztességes és kiegyensúlyozott megközelítéshez. Ezért természetesen idén is nemmel fogunk szavazni az Izraelt alaptalanul kritizáló javaslatokra - írta a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter megemlítette azt is, hogy Gabi Askenázival arról is beszéltek, hogy jó lenne együttműködni a koronavírus elleni oltóanyag előállítása során, és erre az izraeli miniszter abszolút nyitott volt,  a technikai részleteket folyamatosan egyeztetni fogják.