A republikánusok történelmi mozgósítási sikerről beszélnek Floridában

vote election politics Horizontal
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Donald Trump kampánystábja bejelentette, hogy az elnökválasztás szempontjából az egyik legfontosabb államban, Floridában történelmi részvételi arányt értek el, vagyis még soha ennyi republikánus nem ment el szavazni. Különösen nagy arányban sikerült mozgósítani a spanyolajkú és a fekete szavazókat, tették hozzá.
Vágólapra másolva!

Bill Stepien, Donald Trump kampánymenedzsere nemrég közölte, hogy nagyon jó esélyeik vannak Floridában. Stepien hozzátette: készültek arra, hogy a korai szavazatok többsége demokrata lett,

azonban ez folyamatosan javulni fog, és azt az eredményt fogják tükrözni, amire számítanak, vagyis republikánus győzelemre.

Donald Trump kampánymenedzsere kiemelte, hogy 2016 óta folyamatosan keményen dolgoznak azon, hogy Florida államban több szavazót szerezzenek, különösen a venezuelai, kubai, kolumbiai és Puerto Ricó-i közösségekkel építettek szorosabb kapcsolatot az elmúlt négy évben, és ennek sikere látszik most.

Jason Miller tanácsadó hasonlóan nyilatkozott. Szerinte az elnök a kampány kezdete óta törekedett arra, hogy erősítse támogatottságát Floridában, és különösen lenyűgöző az eredmény, amelyet a spanyolajkú közösségekben sikerült elérnie. Miller kiemelte, hogy a republikánusok rekordszámban mentek el voksolni utalva Marco Rubio floridai szenátor korábbi Twitter bejegyzésére.

Stepien utalt arra is, hogy a demokraták tartanak attól, hogy elveszíthetik a kulcsfontosságú Pennsylvania államot is,

hiszen az utolsó pillanatban még Philadelphiában, Scrantonban és Detroitban kampányoltak. Trump kampánymenedzserre hozzátette, hogy Bidenék ugyan próbálnak ezáltal új szavazatokhoz jutni, de nemlétező voksokat akarnak megszerezni.