Spanyolországban tovább szigorítanak a fertőzöttek számának növekedése miatt

Coronavirus precautions in Spain Coronavirus,Covid-19,Madrid,masks koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség bevásárlás távolság távolságtartás maszk Spanyolország
MADRID, SPAIN - APRIL 8: People wearing masks stand as they maintain social distancing during the state of emergency by the government against the coronavirus (Covid-19) outbreak in Madrid, Spain on April 8, 2020. People are only allowed to leave their homes to buy food and medicine. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
További óvintézkedéseket jelentett be több spanyol tartomány szerdán.
Vágólapra másolva!

Kasztília és Leónban péntektől bezárják a vendéglátóhelyeket, amelyek csak házhozszállítási szolgáltatásukat működtethetik korlátozás nélkül. Nem nyithatnak ki a bevásárló központok, az edzőtermek se, és a nem profi sporteseményeket szurkolók nélkül lehet csak megrendezni a következő két hétben.

Kantábriában várhatóan már csütörtöktől tilos lesz a tartományon belül a városok és települések közötti szabad közlekedés.

Az éttermekben, kávézókban pedig csak a teraszokon folytatódhat a vendéglátás.

Galicia hét városában és 53 településén péntektől egy hónapra bezárnak a vendéglátóhelyek, a mozikban és színházakban korlátozzák a közönség létszámát, továbbá megtiltják a csoportos sporttevékenységeket. Az intézkedések a lakosság 60 százalékát érintik.

MADRID, SPAIN - APRIL 8: People wearing masks stand as they maintain social distancing during the state of emergency by the government against the coronavirus (Covid-19) outbreak in Madrid, Spain on April 8, 2020. People are only allowed to leave their homes to buy food and medicine. Burak Akbulut / Anadolu Agency Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Asztúria önkéntes lakhelyelhagyási korlátozásra kéri lakóit, hogy csak a legszükségesebb esetekben hagyják el otthonukat. Az északi tartomány a hét elején kezdeményezte a spanyol központi kormánynál, hogy az érvényben lévő éjszakai kijárási tilalmat kiterjeszthesse egész napra. Hasonló kérést fogalmazott meg a két észak-afrikai spanyol autonóm város Melilla és Ceuta is.

Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján megerősítette eddigi álláspontját: a további szigorítások előtt időt kell hagyni a már bevezetett korlátozásoknak, amelyet két-három hétben határozott meg.

A szaktárca hivatalos napi jelentése szerint az elmúlt 24 órában kilencezer új esetet igazoltak a szűrővizsgálatok.


A járvány kezdete óta több mint egymillió 280 ezer embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.
A halálos áldozatok száma 888-nal nőtt egy hét alatt és összesen már meghaladta a 38 ezret.