Soros-tervet hajt végre az Európai Unió

Bakondi György
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unió vezetői az illegális menekültek befogadásakor Soros György elképzelését akarják megvalósítani.
Vágólapra másolva!

Bakondi György csütörtökön Budapesten újságíróknak azt mondta, az EU vezetői Soros György azon javaslatának akarnak érvényt szerezni, hogy

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Forrás: Foto:Gecse Noemi

A főtanácsadó közölte: az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, mivel "nem hajlandó beengedni illegális bevándorlókat".

Azt a szabályozást kifogásolják - tette hozzá -, hogy a migránsok csak nem uniós országok magyar külképviseletein nyújthatják be menedékkérelmüket.

Fokozódik a migrációs nyomás

Emlékeztetett: az Európai Parlament tárgyalódelegációja és az EU soros elnöksége megállapodott, hogy jogállami feltételekhez kötik az uniós költségvetési, illetve a válságkezelési források kifizetését.

- hangsúlyozta.

A magyar kormány, tekintettel a fokozódó illegális migrációra, a járványhelyzetre és a migrációval összefüggő súlyos terrorcselekményekre, teljes mértékben elutasítja ezeket az elképzeléseket, és mindent meg fog tenni, hogy életbe lépésüket megakadályozza - jelentette ki a belbiztonsági főtanácsadó.

Arról is szólt, hogy valamennyi migrációs útvonalon fokozódik a migrációs nyomás. Lampedusára napi 400-500-an érkeznek,

a magyar határokon pedig 31 ezer határsértőt fogtak el az idén,

ami a duplája a 2019-es egész évi adatnak.

Bakondi György megítélése szerint "könnyű észrevenni az összefüggést" az illegális migráció és a francia városokban, illetve Bécsben elkövetett terrorcselekmények között.