Migránsok vertek félholtra egy spanyol politikust, aki dzsihadistákat leplezett le

Vágólapra másolva!
Spanyolországban két észak-afrikai migráns vert össze egy spanyol bevándorlásellenes politikust. A férfit követték a lakásáig, majd rátámadtak. Ha a szomszéd nem avatkozik közbe, megölik.
Vágólapra másolva!

A férfit, aki a bevándorlásellenes VOX andalúziai sajtó- és kommunikációs iroda titkára, az otthona előtt, fényes nappal verték félholtra - írja a Ripost.

Az áldozat, Rubén Pulido egy otthonához közeli élelmiszerboltba ment bevásárolni az incidens előtt. A politikus az üzletből kijövet találkozott támadóival, akik követni, majd sértegetni, a lakásához érve pedig ütni-verni kezdték.

A nagy hangzavarra felfigyelt egy szomszéd, aki azonnal Pulido segítségére sietett, aki ekkor már eszméletlenül feküdt az aszfalton. Valószínűleg ez mentette meg az életét a politikusnak, aki végül a saját lábán ment be egy közeli klinikára, illetve a rendőrségre.

– írta a politikus közösségi oldalán.

Potenciális dzsihadistákat leplezett le

Rubén Pulido azzal került a spanyol sajtó érdeklődésének homlokterébe az elmúlt időszakban, hogy átfogó nyomozást indított egy sevillai mecset ellen, ahol nagy valószínűséggel a radikális iszlám tanait hirdetik a muszlim híveknek - írja a lap.

Pulido nyilvánosan közzétette a mecsetben rendszeresen felszólaló hitszónokok nevét, utána kapta a rengeteg fenyegető üzenetet a közösségi médiában. Szerinte a mostani támadás egyfajta bosszú lehetett azért, mert leleplezett pár dzsihadistát a nyilvánosság előtt.

A támadással kapcsolatban egyébként rendőrségi feljelentés is történt, de a spanyol sajtó beszámolói szerint egyelőre senkit sem vettek őrizetbe a hatóságok.