Vágólapra másolva!
Donald Trump többször jelezte, hogy bíróságra megy a felmerült visszaélések miatt. Mutatjuk a magyar idő szerint péntek délelőtti helyzetet.
Vágólapra másolva!

A szavazatok elmúlt órákban történt összesítése után jelenleg az öt legkiélezettebb állam közül háromban Donald Trump, kettőben Joe Biden vezet. (Alaszkában is csak 50 százalékos a feldolgozottság, de ott Trump 62,1 százalékon áll, gyakorlatilag biztos, hogy ott ő fog nyerni.) Pennsylvaniában 98 százalékos feldolgozottság mellett Biden 49,5-49,4-re . Észak-Karolinában 94 százalékos feldolgozottság mellett 50,1-48,7-re vezet Trump.

GEORGIÁBAN NAGYON SZOROS AZ EREDMÉNY. 99 SZÁZALÉKOS FELDOLGOZOTTSÁG MELLETT BIDEN VEZET.

Ebben az államban szinte biztos, hogy lesz újraszámlálás. Nevadában 84 százalékos feldolgozottság mellett kevesebb mint 12 ezer vokssal vezet Biden. Arizonában Biden 50,1 százalékon áll, míg Trump 48,5 százalékon. Ebben az államban 90 százalékos a feldolgozottság.

Ezekben az államokban komoly csalásgyanú merült fel és több jogi eljárást is indított az elnök csapata, ezért akkor sem lesz végeredmény, amikor a feldolgozottság eléri majd a 100 százalékot. Trump többször jelezte, hogy bíróságra megy a felmerült visszaélések miatt, kijelentette, hogy nem fogja hagyni, hogy elcsalják a választást.