Már egymilliónál is több fertőzött van Texasban

El Paso Imposes New Lockdown Measures As Coronavirus Infections Soar GettyImageRank2 TENT Healthcare And Medicine HORIZONTAL Illness PATIENT Leaving NURSE USA Texas Color Image Photography El Paso - Texas Coronavirus Infectious Disease Preparation Univers
Amíg lehetett, sátrak felállításával bővítették a kórházi kapacitást El Pasóban
Vágólapra másolva!
Texasban - az Egyesült Államok tagállamai közül elsőként - átlépte szombatra a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma az egymilliót, miután egy nap alatt ismét százezer új esetet regisztráltak.
Vágólapra másolva!

A 29 millió lakosú Texasban immár harmadik alkalommal jegyeztek fel egy nap alatt több mint százezer új fertőzöttet, mindháromszor ezen a héten. Az emelkedés egyre súlyosabban terheli az egészségügyi ellátást, El Pasóban már nem győzik a kórházak, ezért egy konferenciacsarnokot átmeneti ellátóhellyé alakítottak át.

Amíg lehetett, sátrak felállításával bővítették a kórházi kapacitást El Pasóban Forrás: AFP/2020 Getty Images/Cengiz Yar

A közel 40 millió lakosú Kaliforniában 950 ezer a fertőzöttek száma, Texas után a legtöbb a tagállamok közül.

A koronavírus-járvány az Egyesült Államokat sújtja a világon a leginkább. A legfrissebb adatok szerint eddig már 9,8 millióan fertőződtek meg, a halottak száma pedig meghaladja a 230 ezret.