Ukrajnában ismét több mint tízezer új fertőzöttet regisztráltak

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Ukrajna, 2020.10.26.
Védőmaszkos férfi Kijev központjában 2020. október 26-án.
Vágólapra másolva!
Változatlanul gyorsan terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, keddre ismét tízezer fölötti új fertőzöttet azonosítottak, és csaknem kétszáz halálesetet jelentettek egy nap alatt.
Vágólapra másolva!

A hivatalosan közölt adatok alapján

az elmúlt napon 10 179 új esettel 479 197-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az áldozatoké pedig újabb 191 áldozattal 8756-ra.

Eddig 214 657-en gyógyultak meg, viszont az aktív betegek száma 255 784-re emelkedett.

Védőmaszkos férfi Kijev központjában 2020. október 26-án Forrás: AFP/NurPhoto/Vladimir Sindeyeve

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján jelezte, hogy tárcája továbbra is sürgeti a korlátozások országos szintű szigorítását, beleértve az úgynevezett hétvégi karantén bevezetését.

Utóbbi azt jelenti, hogy az élelmiszerboltokon és a gyógyszertárakon, valamint a közösségi közlekedésen kívül semmi sem működhet szombaton és vasárnap, az éttermek, kávézók csak házhozszállításra vagy elvitelre dolgozhatnak.

A tárcavezető szerint erre szükség van ahhoz, hogy lassuljon a fertőzés terjedésének üteme, és csökkenjen a kórházak leterheltsége.

Közben az interneten sokkoló fotók és információk terjedtek el a kelet-ukrajnai Harkiv koronavírusos betegeket ellátó megyei kórházának állapotáról - számolt be az UNIAN hírügynökség.

- írja az UNIAN.