Mind a republikánus párt megfigyelőinek, mind a demokrata párti szivárogtatók elmondásai alapján támadja meg Pennsylvania és Michigan választási eredményeit Donald Trump még hivatalban lévő amerikai elnök jogi csapata. A Magyar Nemzet beszámolója szerint erről Rudy Giuliani, New York város volt republikánus polgármestere, Trump személyes ügyvédje beszélt az amerikai Newsmax televízió adásában.

Tegnap beadtuk a keresetet Pennsylvania államban, ahol ötvennél is több szemtanú állítja, a republikánus megfigyelőknek nem engedték, hogy jelen legyenek 600 ezer, megkérdőjelezhető hitelességű levélszavazat megszámolásán Philadelphiában és Pittsburghben 

- mondta az ügyvéd. Szerinte jó esélye van a csapatnak, ha számításba veszik a többi választási csalásra vonatkozó állítást is, így az érvénytelenített, nem hitelesített voksok ügyét. A szavazatkülönbség mindössze 40 ezer lett, miközben az elnök korábban még 200 ezer szavazattal vezetett.  Giuliani úgy véli, hogy a demokraták összehangolt akciójáról van szó, amit tíz különböző állam városaiban hajtottak végre, ahol demokrata vezetés van.

Pedig törvényes kötelezettség, hogy a szavazatszámlálásnál mindkét párt képviselői ott legyenek  – mutatott rá Rudy Giuliani.

Rudy Giuliani, New York város volt republikánus polgármestere, Trump személyes ügyvédjeForrás: AFP/Bryan R. Smith

Trumpék hamarosan Michiganben is benyújtják a beadványt, ahol több százezer szavazólapot szintén minden ellenőrzés nélkül adtak le. 

A demokrata kiszivárogtatók szerint a csalás több napon át folytatódott, ezt bizonyítani is tudják. 

Állításuk szerint visszadátumozták a szavazatokat, embereket a szavazókörbe kísértek és megmutatták nekik, hogyan szavazzanak. Aztán a nem regisztrált szavazókat elvitték a regiszterhez, és ott vették őket nyilvántartásba. 

Így a szavazatkülönbségnél sokkal nagyobb mennyiségű szavazat érvénytelen  – nyilatkozta Giuliani. Rendkívüli dolog szerinte az is, hogy a szavazás másnapján hajnalban százezer szavazat esett be a választási bizottság központjába. A megfigyelők már elhagyták a helyszínt, de a demokraták azt mondták, majd ők megszámolják a szavazatokat.  Néhány hátramaradt megfigyelő azonban elmondta, hogy 

ezeket a szavazatokat nem csomagolták be és pakolták szét megfelelő módon, ami a titoktartásra vonatkozó szabályokat sérti. 

A demokraták végül megszámolták a szavazatokat, és egy szemtanú elmondta, az összes voks Joe Bidené lett.