Emberölés miatt indítottak nyomozást a karácsonkői kórházban kialakult tűzvész miatt

románia, kórháztűz
Tűzoltólétra támaszkodik a kórház falához, amelyben tűz ütött ki 2020. november 14-én a moldvai Karácsonkőben (Piatra Neamt). A koronavírus-fertőzéses betegeket gyógyító kórházban tizenegy ember életét vesztette, hat további pedig életveszélyes sérülést szenvedett az intenzív osztályon tomboló tűzben.
Vágólapra másolva!
A legfőbb ügyészség vasárnap reggel elkezdte a karácsonkői megyei kórházban a vizsgálatot az intenzív terápián szombat este kiütött tűz ügyében. A helyszínre ügyészekből, rendőrökből és tűzvizsgálati szakemberekből álló csapat szállt ki - írja a Maszol.
Vágólapra másolva!

Azt írja a lap, hogy a vizsgálatot Marius Iacob, a legfőbb ügyészség ügyésze vezeti, aki korábban a bukaresti Colectiv-klubban és a giuleşti-i szülészeten kiütött tűzesetben is vezette a nyomozást. Marius Iacob szerint a helyszíni vizsgálatok akár két napig is tarthatnak, pontosan, minden részletre figyelve meg kell állapítani, hogy mi történt, és a csapat tagjai minden szükséges óvintézkedést megtesznek, hogy a vizsgálat kockázatmentesen zajlódjon - írják.

A legfőbb ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást a kórháztűz ügyében.

Tűzoltólétra támaszkodik a kórház falához, amelyben tűz ütött ki. Forrás: MTI/AP/ZIarPiatraNeamt.ro/-

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, 2020. november 14-én a moldvai Karácsonkőben (Piatra Neamt), a koronavírus-fertőzéses betegeket gyógyító kórházban

tíz ember meghalt, hét pedig életveszélyes sérülést szenvedett

az intenzív osztályon tomboló tűzben. Catalin Denciu ügyeletes orvos pedig súlyosan megsérült, amikor menteni próbálta a betegeket,

testének mintegy 40 százaléka megégett,

őt a román hadsereg repülőgépével egy belgiumi katonai kórházba szállították.