Donald Trump: Joe Biden nyert, mert elcsalták a választást

Donald Trump
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 05: U.S. President Donald Trump speaks in the briefing room at the White House on November 5, 2020 in Washington, DC. Votes are still being counted two days after the presidential election as incumbent Trump is in a close race against challenger Democratic presidential nominee Joe Biden, which remains too close to call. Chip Somodevilla/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Donald Trump először írt Joe Biden győzelméről Twitter-oldalán.
Vágólapra másolva!

Donald Trump a bejegyzésben megosztotta a Fox News videóját, amelyen a műsorvezető azon tűnődött, hogyan nyerhetett Biden, amikor a kampánya nagyon gyenge volt.

- írta Donald Trump. A bejegyzésben megismételte, hogy nem lehettek jelen republikánus választási megfigyelők, a szavazatszámláláskor használt szoftver pedig meghamisította az eredményt, ráadásul a szélsőbaloldalhoz köthető.

Donald Trump a Fehér Házban újságírókkal november 5-én. Forrás: AFP/2020 Getty Images/Chip Somodevilla

Később újabb bejegyzést osztott meg Donald Trump, amelyben azt írta, hogy

Biden csak az álhírterjesztő médiumok szerint nyert, ő nem ismeri el őt a választás győzteseként,

és újra megismételte, a választást elcsalták.

Donald Trump jogászcsapata több államban is pert indított a gyanús levélszavazatok miatt, amelyek a demokrata jelölt Joe Bidennek kedveztek. Az Origón több, a választással kapcsolatos furcsaságról is beszámoltunk. Volt, ahol halottak nevében is szavaztak, de előkerültek videók útszéli szemetesbe dobott levélszavazatokról és hirtelen előkerült Biden-voksokról.