Fél órán át marta a pitbull az idős brit asszonyt

Action Actions American Staffordshire Terrier Am-Staff Animal accessory Animal equipment Animal use and care Animals accessories Animals equipments Animals use and care Attach Attached Attaches Attaching Attachings Be linked Being linked Bind Binding Bind
Defence's Dog. Biosphoto / Sylvain Cordier
Vágólapra másolva!
Elítélték azt a férfit, akinek kiképzett harci kutyája megtámadott tavaly egy idős asszonyt Leedsben. A pitbull több mint fél órán át marcangolta a nőt - írja a Mirror.
Vágólapra másolva!

2 év és 7 hónap börtönbüntetésre ítéltek egy brit férfit, akinek amerikai pitbull terrierje megtámadott egy 74 éves asszonyt egy parkban Leedsben tavaly augusztusban.

A 32 éves Daniel Cleary akkor még csak egy hete volt a képzett harcikutya gazdája, amikor az elszabadult, és több mint fél órán át marta a 74 éves Mary Rollinsont.

5 ember segítsége kellett hozzá, hogy levegyék róla az állatot.

A nő súlyos sérüléseket szenvedett:

bal kezét már nem tudja rendesen mozgatni, és elvesztette a középső ujját, sérültek az izmai, vérátömlesztésre és bőrátültetésre volt szüksége.

Az arcán össze kellett varrni egy harapást, ezen kívül is több harapásnyom maradt a testén.

Az asszony ennek ellenére továbbra is szereti a kutyákat, és azt mondta, örül, hogy nem egy gyereket érte a támadás.

Mint kiderült,

a férfit korábban eltiltották a kutyatartástól 10 évre, rossz bánásmód miatt.

A pitbullt - aki előző gazdájától harci kiképzést kapott - barátnőjétől kapta egy héttel a támadás előtt. A férfit most a börtönbüntetésen túl újabb tíz évre eltiltották a kutyatartástól.

A pitbullt a bíró elaltatásra ítélte.