Az olasz Giorgia Meloni pártja Magyarország mellett áll a vétó tekintetében, ők is ugyanígy tennének

ORBÁN Viktor
Róma, 2019. szeptember 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője az Atreju nevű rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
A következő hétéves uniós költségvetés magyar-lengyel vétója mellett állt ki a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek Párt (Fratelli d'Italia) több meghatározó tagja is. A Hír TV tudósítójának a jobboldali, bevándorlásellenes párt alelnöke, Francesco Lollobrigida azt nyilatkozta: Brüsszel független demokratikus országok jogalkotásába akar beleavatkozni csak azért, mert azok kormányai nem követik a liberális elképzeléseket.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnökről és a lengyel-magyar vétóról szóló cikkek lepték el az olasz napilapokat, miután hazánk Lengyelországgal együtt hétfőn vétózta meg az EU hétéves költségvetését, a jogállamisági feltételrendszer elleni tiltakozásként.

A baloldali és liberális média „felelőtlen magatartással" vádolja a két ország vezetőjét, amiért azok - szerintük - a tagállamokra nehezedő gazdasági nehézségek közepette akadályokat gördítenek a költségvetési tárgyalások útjába.

A balliberális erőkkel szemben a jobboldali Olasz Testvérek Párt vezetői egymás után állnak ki a két közép-európai ország mellett.

Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) Párt vezetője a jobboldali Atreju nevű rendezvényen, Rómában, 2019. szeptember 21-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az olasz-magyar parlamenti baráti társaság alapító elnöke, Adolfo d'Urso a Hír TV-nek interjút adva elmondta,

Adolfo d'Urso szenátor arról is beszámolt, hogy

a két ország képviselőből álló baráti kör fő célkitűzése a francia-német tengely ellensúlyozása közös összefogással.

Jogos és érthető a magyarok és a lengyelek vétója, amit szabadságuk védelméért léptek meg - ezt már az Olasz Testvérek párt alelnöke, Francesco Lollobrigida mondta a Hír TV olaszországi tudósítójának.

A jobboldali képviselő hozzáfűzte, hogy