Egy hastáncosnő lesz a járványügyi védekezés ellenőre Romániában – videók, fotók

Vágólapra másolva!
Versenyvizsga, munkatapasztalat és egészségügyi szakképesítés nélkül alkalmazott a bukaresti Közegészségügyi Igazgatóság egy hastáncosnőt, aki extravagáns viselkedésével keltette fel eddig a közvélemény figyelmét.
Vágólapra másolva!

A Traian Băsescu volt köztársasági elnökhöz közel álló B1 hírtelevízió csütörtökön közölte, hogy az Egészségügyi Minisztérium hatáskörébe tartozó, a járványügyi védekezésben kulcsfontosságú szerepet játszó Közegészségügyi Igazgatóság (Direcția de Sănătate Publică-DSP) bukaresti részlegének az új ellenőre Maria Emylia Florescu, vagy

közismert művésznevén Emy, aki eddig hastáncosként lépett fel különböző könnyűzenei együttesekben.

null

null

A hastáncosnő alkalmazása körül több furcsaság is tapasztalható.

A Közegészségügyi Igazgatóság nem hirdetett nyilvános pályázatot,

hanem meghívásos alapon kívánta bővíteni az ellenőrei körét, az önéletrajzok benyújtásához pedig csak 48 óra állt rendelkezésre, azaz kizárólag olyan személy jelentkezhetett a tisztségre, aki előzőleg tudott róla.

Ráadásul nem kértek szakmai tapasztalatot, ami elég furcsa, főleg egy világjárvány idején.

A B1 információi alapján a tisztség betöltésére összesen 11 önéletrajz érkezett, a legmérvadóbb román napilap, az Adevărul viszont csak háromról tud. Abban megegyeznek a sajtóforrások, hogy interjúra végül 3 személyt hívtak be, a hastáncosnőt, egy általános orvost, illetve egy fogorvost.

Emy interjúja annyira jól sikerült, hogy végül őt alkalmazták.

A sajtó és a közvélemény értetlenséggel fogadta a hírt, hiszen

a fiatal lány nem rendelkezik semmilyen egészségügyi szakmai tapasztalattal, és ilyen jellegű végzettsége sincs.

Diplomája azonban van, egy bukaresti magánegyetemen turisztikai managementet tanult, ezt követően lett táncosnő, de énekesnőként is próbálkozott.

A fővárosi Közegészségügyi Igazgatóság kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet indokolta az ellenőr alkalmazását, a november 6-i interjún pedig

egyértelműen Emy volt a legjobb, ennek alapján alkalmazták, 93,33 pontot ért el a maximális 100-ból, ezzel maga mögé utasította a már említett orvost és a fogorvost is.

Azt viszont megerősítették, hogy versenyvizsgára nem került sor, illetve nyilvános pályázat sem volt, ezeknek a hiányát szintén a veszélyhelyzettel indokolták.

A volt hastáncosnő alapfizetése 5 416 lej (nagyjából 400 ezer forint) lesz, ameddig tart a veszélyhelyzet, erre még pótlékként rájön egy 30 százalékos kiegészítés, így

520 ezer forintnak megfelelő összeget fog keresni.

Emynek nem ez az első próbálkozása a román közszférában. Szintén a sajtó szerint, 2016-ban az Országos Cégbíróságnál (Oficiul Național al Registrului Comerțului) próbált meg elhelyezkedni, de ott tényleges versenyvizsga volt, ahol mindössze 2,5-ös érdemjegyet ért el a maximális 10-ből.

Immár a fővárosi Közegészségügyi Igazgatóság új ellenőreként kicsit visszafogottabbá vált a megjelenése.

A fiatal lánynak itt érhető el az Instagram-oldala, itt pedig a YouTube-csatornája.