Megszökött több mint hatvan elítélt egy bejrúti börtönből

story by Tony GAMAL GABRIEL Horizontal
Policemen stand guard outside a detention centre from which prisoners had fled earlier in Baabda, east of Lebanon's capital Beirut, on November 21, 2020. - At least 69 people fled a detention centre in Lebanon on November 21, including five who later died in a car accident on a nearby road, sparking a wide-reaching manhunt, police said. (Photo by ANWAR AMRO / AFP)
Vágólapra másolva!
Megszökött több mint hatvan elítélt a börtönből szombaton a libanoni fővárosban, Bejrútban - jelentette az állami média biztonsági forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A rabok a Bejrút keleti részén lévő Baabda börtönből szöktek meg hajnalban. A rendvédelmi szervek lezárták a környéket, és nagyon komoly erőket mozgósítottak, hogy minden szökött fegyencet elfogjanak.

A rabok a Bejrút keleti részén lévő Baabda börtönből szöktek meg hajnalban Forrás: AFP/Anwar Amro

Egyes hírek szerint

69 elítélt szökött meg,

és közülük nyolcat már sikerült kézre keríteni.

Túlzsúfoltak a börtönök

Egyelőre nem ismeretesek a tömeges szökés pontos körülményei.

Beszámolók szerint a rabok szökésük előtt bezártak több börtönőrt.

A libanoni állami hírügynökség (NNA) jelentése szerint a szökött fegyencek egy csoportja lopott autóval menekülés közben fának csapódott, és a balesetben öten életüket vesztették.

Számos nemzetközi szervezet visszatérően bírálta a libanoni börtönviszonyokat, legutóbb a koronavírussal összefüggésben, az óriási járványveszély miatt. A libanoni börtönök rendkívül zsúfoltak, egyes adatok szerint a túlzsúfoltság eléri a 285 százalékot.