A halálos idegrendszeri megbetegedésben szenvedő Pat Quinn 37 évesen halt meg, alapítótársa, a 34 éves Pete Frates egy évvel ezelőtt halt meg - számolt be a Sky News.

Patrick Quinn-nél 30 éves korában állapították meg az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) elnevezésű halálos idegrendszeri betegséget. Quinn és Frates azért hozták létre a "jegesvödör-kihívást", hogy azzal felhívják a figyelmet betegségükre és arra buzdítsanak minél több embert, hogy adakozzanak az ALS-sel kapcsolatos kutatások elősegítéséhez.

Pat pozitivitással és bátorsággal küzdött az ALS ellen és e közben rengeteg körülötte lévő embert inspirált. Akik ismerték össze vannak törve, viszont hálásak neki mindenért, amit az ALS elleni harc előremozdításáért tett. Gondolatban a Quinn családdal vagyunk, a barátaikkal és a támogatóikkal - közölte az ALS betegekért létrehozott alapítvány Quinn vasárnap bekövetkezett halála kapcsán.

A kihívás lényege, hogy a részt vevő személy leönti magát - vagy leöntik őt - egy vödör jeges vízzel, és felszólít másokat, hogy cselekedjenek hasonlóképpen vagy adakozzanak jótékony célra, vagy tegyék egyszerre mindkettőt.