Késeléses terrortámadás volt egy bevásárlóközpontban Svájcban

Vágólapra másolva!
Terrorista indíttatású támadás gyanúja miatt indított nyomozást a svájci főügyészség (OAG) egy késeléses támadás miatt, amely kedden történt a déli Lugano városában.
Vágólapra másolva!

- közölte a svájci vádhatóság.

A rendőrség közlése szerint egy 28 éves nő támadt késsel két másik nőre az üzletben.

Az elkövető torkon ragadta egyik áldozatát, míg a másikat késsel megsebesítette.

Az egyik áldozat súlyos, de nem életveszélyes sebesülést kapott, míg a másik csak könnyebben sérült meg. Az RT azt írja, hogy a nő Allahu Akbart kiáltott a támadás során. Egy kenyérvágó késsel sebesítette meg áldozatait. A késelő nőt a boltban lévő vásárlók tartóztatták föl, amíg a rendőrök kiértek a helyszínre.

Ticino kanton rendvédelmi szervei szerint a tettest, aki egy luganói lakos, őrizetbe vették. A rendőrség most abba az irányba nyomoz, hogy

a nő állítólag szimpatizált az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel.

Matteo Cocchi, a ticinói rendőrfőnök szerint az elkövető ismert volt a hatóságok előtt. A hír svájciként említi a nőt, de nem részletezi, hogy migrációs háttérrel rendelkezik-e.

Svájcot eddig elkerülték az olyan terrortámadások, mint amilyenek az utóbbi időben több másik európai országot is megráztak. Mindemellett az alpesi állam hatóságai több száz lakost jelöltek meg fenyegetésként, illetve olyan szélsőségesekként, akik konfliktusövezetekben jártak.

Winterthur településén nemrég két embert vettek őrizetbe a négy halálos áldozatot követelő november 2-i bécsi merénylettel összefüggésben. Szeptemberben pedig 50 hónap szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, akit a svájci sajtó Winterthur emírjeként emlegetett az Iszlám Állam terrorszervezettel fenntartott kapcsolatai miatt.