Emberi ürülék folyik az emberek nyakába egy észak-macedón kórházban, a betegeket halottak mellé fektetik - megdöbbentő képek

észak-macedónia, szennyvíz
Vágólapra másolva!
Letakart holttestek mellett kapott infúziót az egyik beteg a kórházban, egy másik pedig arról számolt be, hogy a mosdóban egy esernyővel védik őket, hogy ne csöpögjön rájuk a szennyvíz a fenti mosdóból. A kórházban borzasztó állapotok uralkodnak, amiről több felkavaró kép is felkerült az internetre. Sokan a miniszterelnök és az egészségügyi miniszter távozását követelik - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Két ágyon betegek éppen infúziót kaptak, mellettük a másik két ágyon pedig letakart holttestek feküdtek, erről terjedtek el képek a közösségi médiában Észak-Macedóniában.

A képek nyilvánosságra kerülése után rengetegen kezdték követelni Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök és Venko Filipce egészségügyi miniszter lemondását.

Forrás: V4NA

Volt, aki arról számolt be, hogy még áprilisban ugyanebben,

a bitolai kórházban beteg édesanyja mellett hagyták volna meghalt szobatársát egész éjszakára, ha nem ellenkezik olyan hevesen.

A képek kapcsán az egészségügyi miniszter rendkívüli ellenőrzést rendelt el. A kórház igazgatója pedig elmondta, hogy az egészségügyi ellátásról szóló törvény alapján a meghalt betegeket ott kell megvizsgálni, ahol a haláluk bekövetkezett, a halál beállta után legkésőbb 12 órával. Az igazgató szerint éppen ez a folyamat zajlott.

A felkavaró képek után egy, éppen a kórházban fekvő beteg tett közzé videókat arról, milyen körülmények vannak az intézményben, számolt be róla a Republika hírportál.

Forrás: V4NA

A videóban - ami azóta már nem elérhető - a férfi elmondja, hogy az egyik mosdóban nincs világítás, a másikban is csak azért, mert a betegek kicserélték a villanykörtét. A mosdót is bemutatja, ahol a tisztítószereket is tárolják.

Az egyik WC-fülkében pedig egy esernyővel védik a betegeket attól, hogy a felsőbb szintről a fekáliás szennyvíz rájuk csöpögjön.

A videót közzétevő férfi ugyanakkor kijelenti, hogy a kórházban dolgozók kiváló munkát végeznek.

- teszi hozzá.