Van segítség a kapcsolati erőszak ellen, a kormány 2010 óta következetesen küzd ellene, és mindent megtesz azért, hogy minél kevesebben essenek áldozatul, valamint hogy az áldozatok segítséget kapjanak - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán, a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján.

Novák Katalin a Facebook-oldalán közzétett videóban kiemelte: az ellátórendszer a háromszorosára bővült az elmúlt években, és mindenki számára folyamatosan elérhető, a krízisközpontok működtetésére 2016 óta ötven százalékkal több állami támogatást biztosítanak,  a titkos menedékházakra pedig dupla akkora forrás érhető el, mint korábban.

A kapcsolati erőszak nem magánügy

Tíz évvel ezelőtt tizenkét krízisközpont és egy titkos menedékház volt, ehhez képest jelenleg húsz krízisközpont, nyolc titkos menedékház, hét kríziskezelő ambulancia és huszonegy félutas ház működik - tudatta.

Hozzátette, hogy emellett Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat működik:  az ingyenesen hívható +3680205520-as telefonszámon a nap 24 órájában segítséget lehet kérni.
A kormány a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten odafigyel azokra, akik kapcsolati erőszak veszélyének vannak kitéve - hangsúlyozta.

Novák Katalin felhívta a figyelmet, hogy az erőszak minden formája elfogadhatatlan, a kapcsolati erőszak pedig nem magánügy.