Közösségi elleni uszítás miatt elítélték azt a brémai lelkipásztort, aki korábban például a genderlobbi ellen beszélt. Olaf Latzel 8100 eurós (nagyjából 3 millió forint) pénzbüntetést kapott.

Megalapozottnak találta a bíróság a közösség elleni uszítás vádját Olaf Latzel brémai evangélikus lelkipásztor ügyében - írja a 777blog.hu. A cikk szerint akkor kezdődött a botrány, amikor elérhetővé tette a tavalyi házassági szemináriumának hanganyagát.

Olaf Latzel a bíróságonForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sina Schuldt

– A felvételen a következők hangzottak el: az egész gendermocsok pokoli, sátáni és támadást jelent az isteni teremtés rendje ellen, valamint óvakodni kell a „homolobbitól". Egy melegfelvonulás kapcsán a bűnözők kifejezést használta (ezért később bocsánatot kért) – írják. 

Az ügy háttere, hogy a templomot, ahol szolgál, keresztényellenes feliratokkal gyalázták, az istentiszteleteket megzavarták, őt magát pedig gyilkossággal is megfenyegették.

A bíróság úgy ítélte, hogy a lelkész kijelentései sértik az emberi méltóságot a homoszexuálisok irányában történő hangulatkeltéssel. 

Olaf Latzel 8100 eurós, vagyis 3 millió forintos pénzbüntetés kapott, amely a kiszabható legalacsonyabb büntetéshez áll közel, és az ügy nem kerül be az erkölcsi bizonyítványba. A lelkipásztor ügyvédje jelezte, hogy jogorvoslattal élnek a döntés ellen.