A lakhelyére csalt, majd megerőszakolt Svédországban egy 12 éves kislányt egy többszörösen büntetett előéletű 19 éves szír migráns.

Azt írja a Ripost, hogy a nemi erőszakot elkövető férfit a svéd bíróság 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte. A történtek ellenére a törvényszék megtagadta a többszörösen büntetett előéletű migráns kitoloncolását,  mivel állításuk szerint az „eljárás végrehajtásának komoly akadályai lennének" – írja a lap a Samnytt című svéd hírportálra hivatkozva.

Abed Alrazzaq Dib Darwich Alhamo a Snapchat nevű multimédiás üzenetküldő alkalmazáson keresztül vette fel a kapcsolatot a fiatal lánnyal. A fiatal migráns párhuzamosan több kislánnyal is kikezdett, de mást nem tudott behálózni, a szóban forgó áldozatát is több hónap keresgélés után sikerült elcsalnia.

Pár napon át tartó beszélgetés után a 12 éves áldozat és a migráns összehozott egy találkozót a Stockholm északi részén található Taby Centrum nevű bevásárlóközpontban. A szír fiatalember „Ádám" néven mutatkozott be, és eljátszotta, hogy tősgyökeres európai. Erre-arra meg is hívta a kiszemeltjét, melyet vélhetően állami segélyekből finanszírozott a lap szerint. 

A szír migránst rablások, kábítószer-kereskedelem, valamint súlyos testi sértés vádjával korábban már többször elítélték.  Másnap ismét találkozott a férfi a lánnyal, ekkor már a svéd fővárostól pár kilométerre található Akersberga nevű községben. A migráns a vonatállomáson várta a lányt, majd elvitte egy önkormányzat által fenntartott befogadóközpontba, ahol ő is lakott. A kislánynak akkor kezdett el gyanússá válni a dolog, amikor Abed arab nyelven kezdett el beszélni a kicsit sem európainak látszó barátaihoz.  Az áldozat végül annyira feszélyezve érezte magát, hogy megpróbált elmenekülni, de nem sikerült.

Abed megragadta a csuklójánál fogva és a földre lökte. A hálószobáját kulcsra zárta, az ablakredőnyöket leeresztette, majd brutálisan megerőszakolta.  A lány később a vallomásában azt mondta, hogy ellenezte a szexet, sőt, világossá tette, hogy csak 12 éves.

A fiatal lány attól félt, hogy teherbe esett, ezért pár nappal később mindent elmondott a szüleinek. Tette mindezt annak ellenére, hogy a migráns halálosan megfenyegette őt. A rendőrséget végül a kislány édesanyja riasztotta.

Egy kerületi bíróság ezután gyorsított eljárásában elítélte kiskorú megerőszakolásának vádjával Abedet, és elrendelte a kitoloncolását. A fellebbviteli bíróság azonban a napokban enyhített az ítéleten és megsemmisítette a kitoloncolási végzést.  Ezt a döntést azzal a nevetséges indokkal magyarázták, hogy az „eljárás végrehajtásának komoly akadályai lennének" - olvasható a Ripost oldalán.