Sokan a szívükbe zárták azt az idős olasz férfit, aki harmonikán adott koncertet kórházban fekvő feleségének, akit a korlátozások miatt nem tudott meglátogatni. Carlát néhány napja kiengedték a kórházból, otthonában halt meg.

Meghalt az az idős nő, akinek a férje korábban szerenádot adott egy kórház udvarán az észak-olaszországi Piacenza-ban - írja a BBC. Carla Sacchit férje rögtönzött koncertje után, pár napja  kiengedték a kórházból, otthonában halt meg. 

A nő nem koronvírusos volt, a szigorú szabályok miatt azonban férje, Stefano Bozzini nem tudta meglátogatni a kórházban. Ezért arra kérte a kórház személyzetét, hogy az udvaron játszhasson néhány dalt a harmonikáján szerelmének, hogy örömet szerezzen neki. 

A személyzet eleget tett az idős úr kérésének: a rögtönzött koncertről készült felvételek bejárták a világsajtót, az idős úrat pedig vélhetően sokan a szívükbe zárták. 

– Szép, napsütéses idő volt, akár egész nap játszottam volna neki - nyilatkozta Stefano egy helyi újságnak. Stefano és Carla 47 éve házasodtak össze. Az idős úr gyakran harmonikázott a helyi fesztiválokon és az idős otthonokban is.