Több mint negyven ember fertőzödött meg koronavírussal egy texasi temetésen. Bár mindenki maszkot viselt, a szükséges távolságot nem tartották egymás között.

Több mint negyven ember kapta el a koronvírust november elején egy temetésen Texasban - írja a Fox News. A fertőzöttek között egy hároméves gyerek és 90 éves idős ember is van.

– Szörnyű belegondolni, hogy én adhattam tovább a betegséget egy gyereknek, vagy éppen az unokatestvéremnek, aki jelenleg az életéért küzd - mondta Delynda Cruz, akinek az édesanyját temették el november 8-án. A nő is megbetegedett két nappal az esemény után, ahogy mondta, belázasodott és rázta hideg.

Több mint negyven ember kapta el a koronvírust a temetésen (képünk illusztráció)Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Cruz szerint a temetésen több mint százan vettek részt, és bár mindenki maszkot viselt, a beltéri szertartás során nem tudták a megfelelő távolságot tartani egymás között. Az állami egészségügyi minisztérium állítólag már több családtaggal is felvette a kapcsolatot.

Az amerikai betegségmegelőzési központ a temetéseket a legkockázatosabb események közé sorolja, és szerintük változtatni kell ezek lebonyolításán.