Megdőlt a novemberi éjjeli melegrekord Sydneyben. New South Walesben pedig közel 47 fokot mértek. Ausztráliában még tart a tavasz, de jövő héten már nyár lesz - írja a BBC.

Sydneyben éjszaka a hőmérséket nem ment 25,4 fok alá, vasárnap napközben pedig a 40 fokot is elérte. 

Victoria és Dél-Ausztrália államok is magas hőségről számoltak be a hétvégén.

"A november sok szempontból meglehetősen szokatlan volt. A szokásos csapadékmennyiségnek csak a felét láttuk, és nagyon valószínű, hogy ez lesz az egyik legforróbb novemberünk - jegyezte meg pénteken Andrew Watkins, a Meteorológiai Iroda (BOM) munkatársa.

A Sydney-i rekordhőmérsékletet a Observatory Hill-en rögzítették az üzleti negyedben. 04:30-kor a hőmérséklet 30 fokra emelkedett - írja a Sydney Morning Herald.

Az Observatory Hill korábbi rekordja 24,8 fok volt 1967-ben. Sydneyből származó képeken hatalmas tömeg látszik a tengerparton.

A fotó illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Hannah Chen

Új-Dél-Wales egészségügyi osztálya emlékeztette az embereket, hogy tartsák be a társadalmi távolságtartási szabályozásokat a koronavírus esetleges terjedésének megállítása érdekében.

Az ausztráliai Új-Dél-Walesben ennél is melegebb volt. A valaha volt legforróbb novemberi hőmérsékletet rögzítették. Smithville-ben helyi idő szerint 16:35-kor 46,9 fokot mértek.

Ausztráliában jelenleg még csak tavaszi meleg van. A nyár csak jövő héten kezdődik.

Máris tucatnyi bozóttűz tombol Új-Dél-Walesben, az előrejelzések szerint kedden még melegebb időjárás várható, és a kánikula hat napig is kitarthat.