Ismét nőtt a halálos áldozatok száma Olaszországban

olaszország koronavírus
Vásárlók Milánó belvárosában 2020. november 29-én, miután Lombardia és Piemont tartományban enyhítették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat, és megnyitották az üzleteket.
Vágólapra másolva!
Ismét nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma Olaszországban hétfőn, miközben a fertőzöttek száma enyhén csökkent.
Vágólapra másolva!

Az olasz egészségügyi minisztérium szerint

az utóbbi 24 órában 672-en haltak meg a fertőzés következtében.

Egy nappal korábban 541 halálesetet regisztráltak.

Vásárlók Milánó belvárosában 2020. november 29-én, miután Lombardia és Piemont tartományban enyhítették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat, és megnyitották az üzleteket. Forrás: MTI/EPA/Paolo Salmoirago

A fertőzöttek napi száma ugyanakkor valamelyest csökkent a vasárnap azonosított 20 648 esethez képest, ugyanis hétfőn 16 377 új fertőzöttet jelentettek.

Az utóbbi egy napban 130 524 koronavírus-tesztet hajtottak végre, ezek 12,5 százaléka pozitív eredményt mutatott.

A karanténban lévő olaszok száma 24 óra alatt 759 139-ről 751 540-re apadt. Viszont a kórházakban koronavírussal kezelt páciensek száma ugyanezen időszakban 32 879-ről 33 187-re emelkedett.

Az intenzívosztályokon ápolt betegek száma jelenleg 3744.


Olaszországban a járvány február 20-i kitörése óta több mint 1,6 millió fertőzöttet azonosítottak, akik közül eddig 55 576-an haltak meg a kórban.

Vásárlók egy üzletben Milánó belvárosában 2020. november 29-én. Forrás: MTI/EPA-ANSA/Matteo Corner

Az olasz vezetés egyes régiókban valamelyest enyhített a járványügyi intézkedéseken, miután ezek a korlátozások sikerrel jártak.

Lombardia, Piemont és Calabria tartományban enyhítettek a november elején bevezetett szigorú korlátozásokon, kiemelten veszélyes, vörös zónából közepesen veszélyes, narancssárga színű besorolásba léptek át.

Az eddig bezárt üzletek megnyitottak, a vendéglátást továbbra is zárva tartják. A kormány kedden készül ismertetni járványügyi stratégiáját a karácsonyi ünnepekre. Ez a többi között országos síelési tilalmat is magában foglalna.