Két bankot is kiraboltak fegyveresek Brazíliában, túszokat is ejtettek

Vágólapra másolva!
Fegyveresek megrohamoztak és kiraboltak egy bankot Brazília északi részén, Cametá városában. Érdekesség, hogy kedd reggel az ország déli részén hasonló támadás történt Criciúma városában, de egyelőre nincs arra utaló jel, hogy kapcsolat lenne a két eset között. 
Vágólapra másolva!

Két bankot is kiraboltak Brazíliában egy nap alatt. Az éjszakai támadás során túszokat is ejtettek, egy helyi képviselő közösségi oldala szerint egy túsz meghalt, de hivatalosan nem érkezett jelentés halottról vagy sérültről - írja a BBC.

A közösségi oldalakra feltöltöttek több videót is, az egyiken az látszik, ahogy fegyveresek túszokat vezetnek az utcán. Lövésekről és robbantásokról is beszámoltak.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Pará államban lévő Cametában melyik bankról van szó, a biztonsági erőket a helyszínre vezényelték. Az állam kormányzója, Helder Barbalho elmondta, hogy minden megtesznek azért, hogy biztosítsák a helyszínt és hogy elfogják a támadókat.

Támadás az ország déli részén is

Kedd hajnalban az ország déli részén is megtámadtak egy bankot Criciúma városának központjában.

Fegyveresek elzárták az utakat, túszokat ejtettek, többszáz lövést adtak le és robbanóanyagot is használtak a rabláshoz.

A rablók konvojban hagyták el a helyszínt.

A katonai rendőrség arról számolt be, hogy a városba vezető főúton tüzet nyitottak a támadók a támadók, hogy a hatóságok ne tudjanak erősítést küldeni a helyszínre. A rendőrkapitányság épülete szintén támadás alá került.

Egy biztonsági őr és egy rendőr megsérült.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi pénzt vittek magukkal, de a zsákmány egy részét szétszórták az utcán, melyre a helyiek rögtön lecsaptak.