Az Egyesült Államokban található Alamaba államban arra kényszerítettek egy ötéves gyereket, hogy büntetésből szálljon ki az autóból egy autópályán. A felszólításnak borzalmas következménye lett, mert a fiút halálra gázolták.

A gyerek, Austin Birdseye anyjával és annak barátjával volt az autóban szombat este. Utóbbi vezette az autót egy különösen veszélyes úton, amikor arra kényszerítette a kisgyereket, hogy szálljon ki a kocsiból - írja az CBS News.

Bryan Starr, a fiú nem biológiai apja azért vitte el kocsijával a gyereket, hogy lenyugtassa, miután otthon rosszalkodott - nyilatkozta a Russel megyei seriff. A gyerek azonban a kocsiban is rossz volt, ezért a férfi lehúzódott az út szélére, majd mondta a gyereknek, hogy szálljon ki, mindezt úgy, hogy este nyolc óra volt, hideg és esett az eső. 

A gyereket egy szembejövő autó ütötte el a négysávos úton, később halt meg a kórházban. A hadseregben szolgáló Starrt gyilkossággal vádolják, őrizetbe vették, de óvadék ellenében elengedték. A seriff szerint ha elítélik, húsz éves börtönbüntetéstól kezdve akár életfogytiglant is kaphat.