Egy élő koalát talált egy ausztrál család a feldíszített karácsonyfájukon. Az állatnak valószínűleg megtetszett a fenyő, de csalódnia kellett, ugyanis a gusztusosnak tűnő tűlevelek műanyagból voltak.

Különös "karácsonyi dísszel" egészült ki egy ausztrál család műanyag karácsonyfája. A The Guardian cikke szerint McCormickék egy élő koalát fedeztek fel a feldíszített műfenyőn, mikor hazaértek.

Az Adelaide-ben élő család minden tagja elindult otthonról szerdán, utolsóként a 16 éves Taylah. A lány indulás előtt meggyőződött róla, hogy bezárta a hátsó ajtókat, lekapcsolta a villanyokat, a kutyát pedig kizárta a házból. Ennek ellenére különös meglepetésben volt részük mikor, hazaértek délután hat óra körül.

Azt hiszem a kutya egyből odament a fához és szaglászni kezdett, ez nagyon furcsa volt – mondta Taylah.

Végül felfedezték, hogy a fán egy fiatal koala ül, aki éppen a műanyag leveleket próbálja megenni.

A család azonnal felhívott egy helyi állatmentő szervezetet, akik eleinte viccnek gondolták a bejelentést. Végül azonban megérkeztek az állatmentők, akik megállapították, hogy a jószág egy három-négy éves, egészséges nőstény. A koalát ezután szabadon engedték egy közeli bokros területen.

A család azt mondta, hogy korábban már többször találtak koalákat a fáikon, de a karácsonyfán eddig egyszer sem. Az állatvédők szerint az állatnak valószínüleg megtetszett a műfenyő kinézete, ezért mászott be a házba egy nyitvafelejtetett ajtón keresztül.