A sokkoló eset Bolíviában, egy Cochabamba nevű településen történt. A hatéves kislány és négyéves húga édességet loptak egy helyi élelmiszerüzletből, anyjuk pedig büntetésképpen brutálisan megkínozta nagyobbik lányát, a kisebbik viszont sikeresen elmenekült a büntetés elől.

Az üzlet tulajdonosa panaszkodott a szülőknek, amikor a kamerafelvételen látta, hogy a két gyerek édességet lopott a boltból. A 37 éves anya ekkor elhatározta, hogy kemény büntetéssel veszi el a kedvüket a hasonló gyerekcsínyektől.  

Mindkét kislánynak összekötözte a kezeit, majd az idősebbnek meg is égette a kezét. Ugyanezt  próbálta megtenni kisebbik lányával is, aki azonban látva testvére kínzását, elmenekült. A hatéves kislány súlyos, másodfokú sérüléseket szenvedett 

a kezein, és az egész karján, azonban mióta kórházban kezelik, állapota folyamatosan javult.

null

null

De még legalább  négy műtéten kell átesnie ahhoz, hogy alkarját és kezeit újra használni tudja, és pszichológus segítségére is szüksége lesz az elszenvedett lelki trauma miatt. 

Az orvosok szerint a kislány könyökén lévő súlyos sérülések csak több hónap, vagy akár egy egész év alatt gyógyulnak meg.

null

null

A kislány négyéves húgáról jelenleg a helyi gyerekvédelmi szervezet szociális munkásai gondoskodnak.

Az anya azt mondta, sajnálja a történteket, és csak azért büntette őket olyan keményen, hogy egy életre megtanulják, hogy lopni nem helyes. 

Elhatároztam, hogy bármilyen áron is, de visszaszerzem a lányaimat. Sosem akartam nekik rosszat, egyszerűen csak rájuk akartam kissé ijeszteni, elvenni a kedvüket az efféle csínytevésektől. Elkötelezve érzem magam aziránt, hogy dolgozzak, és szeretettel gondoskodjak az öt gyerekemről

- fogadta meg a nő.

null

null

Az anyát és élettársát, a gyerekek mostohaapját letartóztatták. 

A hat hónapos terhes nőt a szülésig szabadon engedték, viszont miután megszült, bíróság előtt kell felelnie. A mostohaapát bűnpártolás miatt tartóztatták le, ugyanis hiába volt szemtanúja a bántalmazásnak, semmit nem tett ellene, nem állította le az anyát. 

A rendőrök folytatják a nyomozást - írja a Mirror.