Több nyugat-európai országban már a bevándorlók döntik el a választásokat - írja a Tűzfalcsoport-blogstar.hu.

A Tűzfalcsoport-blogstar.hu összeállításából kiderül, hogy 

 • 2012-ben Franciaországban mindössze egymillió szavazattal győzött Francois Hollande a jobboldali Nicolas Sarkozy ellen, az pedig meglehetősen beszédes adat, hogy a szocialista győztesre kétmillió muszlim adta a voksát.
 • 2013-ra a „migráns hátterű" választópolgárok aránya 5,8 millióra, azaz csaknem az összes, választásra jogosult közel 10 százalékára nőtt Németországban. Éppen ezért 2013-ban a szövetségi választások előtt már minden párt külön a bevándorlókra célzó kampányt is folytatott.
 • A 2012-es Európai Társadalmi Felmérés (ESS) adatai szerint a pártválasztó németországi muszlimok 70-90 százaléka valamely baloldali pártot érzi leginkább magához közelállónak. Ugyanezen vizsgálat alapján Németországban a pártválasztó első és második generációs bevándorlók mintegy 55-65 százaléka érez hasonlóan.
 • Nagy-Britanniában a bevándorlók jelentős többsége történelmileg a Munkáspártot favorizálja: körükben a politikai alakulat támogatottsága a 70-es és 80-as években több mint 80 százalék volt, amely azóta némileg csökkenő tendenciát mutat, de túlnyomó többségük továbbra is a baloldalt erősíti.
 • A nyugat-európai baloldali pártok a szavazatmaximalizálás érdekében határozott taktikákat alkalmaznak a muszlim szavazatok megszerzésére (muszlim jelöltek indítása, erősen vallásos közösségi vezetők megnyerése).
 • A brit baloldal a muszlim szavazók megnyerésével párhuzamosan egyre erősebben Izrael-kritikus, alkalmanként nyíltan antiszemita retorikát is alkalmazott.
Forrás: AFP/NurPhoto/Belal Khaled

Ebből az összeállításból is az látszik, hogy ez egy hosszú ideje tartó és alaposan átgondolt folyamat. Kampányok és kommunikációs hadjáratok segítségével, valamint különböző politikai gesztusok, cselekvések mentén próbálja megnyerni a migráns szavazókat Nyugat-Európában a baloldal. A migráns hátterű szavazók igényei, szándékai és akaratuk befolyásolja a politikát és a közbeszédet ezekben a bevándorlóországokban.

Nem véletlen, hogy lakást, valamint a politikai döntések jogát adná a bevándorlóknak a múlt héten megjelent brüsszeli stratégia. Ez maga a Soros-terv. A lényeget 7 pontban foglalta össze nemrég Menczer Tamás államtitkár:

 1. irányítani akarják a migrációs politikát,
 2. nyitott társadalmat akarnak létrehozni,
 3. meg akarják szervezni a migrációt: már a migránsok elindulása előtt programokat akarnak nekik tartani,
 4. megnövelt pénzügyi támogatási lehetőségeket biztosítanának a migránsoknak,
 5. támogatnák a megfelelő és megfizethető lakhatást,
 6. vagyis lakást adnának a bevándorlóknak,
 7. teljes gazdasági, társadalmi, kulturális és politikai részvételt biztosítanának, vagyis minden jogot megadnának a migránsoknak.

A teljes írást itt olvashatják.