Házakba tört be a lavina Ausztriában, van ahol már három méterhez közelít a friss hó - képek

Vágólapra másolva!
Ötös, vagyis extrém magas lavinariasztást adtak ki Kelet-Tirolban a hirtelen esett rengeteg hó miatt vasárnap. Folyamatosak a lavinák, amelyek már több házat is megrongáltak. Ahol olvad, ott a sárlavinák okoznak károkat.
Vágólapra másolva!

Kelet-Tirolban, Prägraten faluban 29 embernek kellett elhagynia a házát lavinaveszély miatt szombaton. Nem sokkal később valóban lezúdult egy nagy lavina a településnél. Egy étterembe és egy gazdaságba is betört a hó.

Hopfgarten településen egy hatalmas ház vált megközelíthetetlenné egy lavina miatt.

Lienzben szombaton a havazás átváltott esőbe, emiatt pedig árvizek és sárlavinák keletkeztek, amelyek pincéket öntöttek el.

Nagyon sok helyen okozott áramszüneteket a havazás: a vastag hó miatt fák dőltek villanyvezetékekre, máshol pedig az erős szél döntötte ki a karókat.

Rengeteg a járhatatlan út, egy részüket még nem tudták megtisztítani a hótól, több helyen pedig lavinától tartanak, ezért inkább lezártak az utakat.

Vasárnap folytatódott az erős havazás Karintiában és Tirolban, így már sok helyen a másfél métert is eléri a hó vastagsága. Meteorológusok szerint azonban hétfőig újabb egy méterre lehet számítani. A karintiai Lesach-völgyben 275 mm csapadékot mértek vasárnap reggel.

Hétfőn a karintiai Mölltal-völgyben tanítási szünet lesz.