Magyarország és Lengyelország nem engedi, hogy megtörjék együttműködésüket a vétó ügyében

SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Zbiegniew Rau lengyel külügyminiszter az uniós tagországok külügyminisztereinek tanácskozásán Brüsszelben 2020. december 7-én.
Vágólapra másolva!
Az európai uniós költségvetéssel és helyreállítási alappal összefüggésben kilátásba helyezett vétó ügyében Magyarország és Lengyelország kormánya megerősítette, hogy kitartanak egymás mellett, nem adnak teret az együttműködésük megtörését célzó semmiféle szándék érvényesülésének - jelentette ki Szijjártó Péter az EU-tagországok külügyminisztereinek tanácsülését követően hétfőn Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

A külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak nyilatkozva leszögezte, hogy mindkét országnak joga van vétót emelni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Zbiegniew Rau lengyel külügyminiszter az uniós tagországok külügyminisztereinek tanácskozásán Brüsszelben, 2020. december 7-én. Forrás: AFP/MTI/MTVA/John Thys

Magyarország és Lengyelország úgy gondolja, egy konszenzussal elfogadott álláspont kialakításához további tárgyalásokra van szükség.

A megállapodásra esélyt látnak, ugyanis mindkét ország elkötelezett híve a jogállamiságnak - tette hozzá Szijjártó Péter.