A kárpátaljai, ungvári székhelyű Karpat.in.ua nevű kétnyelvű, ukrán-magyar hírportál azt írta egy rendőrségi honlap közösségi oldalára hivatkozva, hogy ismeretlenek vélhetően meg akarták mérgezni a magyar többségű Beregszász ivóvízhálózatát.

A Police Control Ukraine nevű Facebook-oldal szerint azonosítatlan fiatalok egy csoportja ciánnal akarta megmérgezni Beregszász ivóvízhálózatát.

A honlap alapján az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak (SZBU) sikerült feltörnie a titkos Telegram-csatornájukat, melyben arról írtak, hogy meg akarják „tisztítani" Kárpátalját a szeparatistáktól, Beregszászt pedig a magyaroktól. A bejegyzés szerint öten voltak, kettőjüket elfogták, hármójukat keresik. A lefoglalt port tartalmazó csomagokat Ungvárra és Kijevbe küldték.

A hivatalos szervek a hírt egyelőre nem erősítették meg, annak valóságtartalmát ellenőrzik. A Karpat.in.ua a témával kapcsolatosan kérdésekkel fordult a hatóságokhoz, amint kapnak hivatalos választ, frissítik a cikküket, így teszünk majd mi is.

Ugyanakkor Petruska István, a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció vezetője Facebook-hozzászólásában cáfolta a hírt az egyik helyi hírportál linkje alatt.

Forrás: karpat.in.ua

Ahogy arról az Origo már számos alkalommal beszámolt, a 2014-es, úgynevezett majdani események óta a kárpátaljai magyarság folyamatosan ki van téve az ukrán szélsőségesek provokációinak, támadásainak.