Norbert Hofer: A bátor Magyarország Orbán Viktor miniszterelnökkel ismét megmutatta az EU-nak, hogy meddig mehet el

HOFER, Norbert;
Bécs, 2016. december 4. Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökjelöltje egy televíziós interjú közben a bécsi Hofburgban 2016. december 4-én, az osztrák elnökválasztás megismételt második fordulójának estéjén. A szavazatok több mint nyolcvan százalékos feldolgozottsága alapján Van der Bellen, a Zöldek által támogatott független államfőjelölt a szavazatok 53,3 százalékát, míg Hofer a voksok 46,7 százalékát szerezte meg. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Vágólapra másolva!
A jogállamsági mechanizmushoz fűzött nyilatkozat garantálja az érintett országok számára, hogy azok a vádakkal szemben védekezhetnek, ez a kiegészítő nyilatkozat az EU minden tagállama számára siker, így Ausztriának is – minderről Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke beszélt.
Vágólapra másolva!

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke szerint „a bátor Magyarország Orbán Viktor miniszterelnökkel ismét megmutatta az EU-nak, hogy meddig mehet el. Magyarország szerinte jogosan tartott attól, hogy az új rendeletet elsősorban egy velük szembeni politikai nyomásgyakorlásra használták volna az uniós fősodorba terelés érdekében. Kiemelte

A jogállamsági mechanizmushoz fűzött nyilatkozat garantálja az érintett országok számára, hogy azok a vádakkal szemben védekezhetnek. Így fordulhatnak az EU bíróságához annak vizsgálata érdekében. Ez a kiegészítő nyilatkozat az EU minden tagállama számára siker, így Ausztriának is. „Magyar és lengyel nyomásra a brüsszeli bürokraták önkényét keretek közé szorították" – közölte Norbert Hofer.

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke szerint nagy eredményt ért el Magyarország és Lengyelország Forrás: MTI/EPA/Florian Wieser

Christian Hafenecker, az osztrák Nemzeti Tanács osztrák-magyar baráti csoportjának elnöke közleményében szintén azt emelte ki, Orbán Viktor és Magyarország sikere az összes európai népnek nyereség.

A jogállamisági mechanizmus kiegészítő nyilatkozatával Magyarország és Lengyelország elérte, hogy a brüsszeli eurokraták a számukra kevésbé kedvelt államokat demokratikusan választott kormányaikkal önkényesen pénzmegvonással fenyegessék.

Ennek a mechanizmusnak az uniós létesítmények által pusztán politikai fegyverként történő alkalmazása hatástalanítása Magyarország kitartása révén tehát jövőorientált lépés Ausztria és minden más európai nép számára – tette hozzá.