A járvány kellős közepén erőszakos tömegtüntetést szervező szélsőbaloldali francia aktivistát tüntettek ki

Vágólapra másolva!
A Time magazin által az Év Őrzőjének választott, francia radikális baloldali aktivista a koronavírus-járvány közepette több ezres tömegtüntetést szervezett, nem törődve a járványügyi előírásokkal – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A francia George Floyd-ként is emlegetett, a 2016-ban meghalt Adama Traoré nővére, Assa kapta az amerikai Time magazin "Év Őrzője" (Guardians of the Year) díjainak egyikét. A Traoré Bizottság szószólója a hivatalos indoklás szerint a faji egyenlőtlenségek ellen folytatott küzdelméért kapta az elismerést.

A radikális baloldali aktivistának egy külön fejezetet szentelt a lap, kiemelve, hogy a fiatal nő nyíltan támadja a rendőri erőszakot és a Franciaországban – szerinte – uralkodó rasszizmust.

Assa Traoré az öccse, Adama 2016-ban bekövetkezett halála óta küldetésnek tekinti, hogy fellépjen a rendőri erőszak és az állítólagos rasszizmus ellen. Nyáron például a járványügyi intézkedések miatti tiltás ellenére illegális szimpátiatüntetést szervezett, és 20 ezres tömeget csődített össze Párizs belvárosában, ám

a békés megemlékezésből zavargás, rombolás és sokmilliós kár lett. És a járvány terjedése.

A Traoré család tagjai rendszeresen szerepelnek a hírekben, mivel

nagy számban vannak közöttük bűnöző múlttal rendelkező tolvajok, akik nem riadnak vissza a hatóságok elleni erőszaktól és a kábítószer birtoklásától sem.

Assa Traoré maga is sokszor felszólal a rendőrökkel szemben. Fél évvel ezelőtt hatalmas graffitivel lázított, a Seine-Saint-Denis megyében lévő település, Stains polgármestere, Azzédine Taïbi társaságában ugyanis egy olyan falfestményt avattak fel, melyen egyértelműen rendőri erőszakról és rasszizmusról szóló felirat szerepelt.

Assa Traoré

a fiatalokat is megcélozta, állami iskolákban tanuló diákoknak tartott előadásokat, melyek során nyíltan hirdette rendőrellenes propagandáját.

A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy Assa Traoré a Time magazinnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy

Elképesztő szavak ezek egy olyan embertől, akinek a nagyapja esetében szintén felmerült a gyanú, hogy rabszolgákat tartott. A jeuneafrique.com magazinnak 2016 októberében adott interjújában maga Assa beszélt arról, hogy

Ilyen rabszolgatartó közösség például a szoninke népcsoport is, amelyhez a Traoré család is tartozik.