Fegyveresek törtek be egy nigériai iskolába, 54 diákot elhurcoltak

Vágólapra másolva!
Ötvennégy diáknak veszett nyoma az észak-nigériai Katsina állambeli Kankara bentlakásos főiskolájából egy fegyveres támadás során - közölte az Arise helyi televízió szombaton.
Vágólapra másolva!

"Az iskolában 884 diák volt, ismételt ellenőrzéseket követően megállapítást nyert, hogy 54-en nyomtalanul eltűntek" - mondta az iskola egyik dolgozója. A motorokon kiérkezett támadók december 11-én este hatoltak be a tanintézet területére és nyitottak válogatás nélkül tüzet, amikor a diákok már aludtak.

A támadást 48 órával azt követően hajtották végre, hogy Muhammadu Buhari nigériai elnök látogatást tett szülővárosában, a szintén Katsina államban találgató Daurában.

Nagyszabású mentőakciót indítottak

Gambo Isah, a biztonsági erők szóvivője szerint a nigériai rendőrség, a hadsereg és a légierő nagyszabású mentőakciót indított a gyerekek kiszabadítására.

- mondta.

Aminu Bello Masari, Katsina kormányzója szombaton a főiskolába látogatott. Kijelentette, hogy a kormány mindent megtesz a diákok kiszabadítása végett. Egyben azonnali hatállyal elrendelte a bentlakásos iskolák ideiglenes bezárását az állam területén.

Első nyomozati eredmények szerint feltehetőleg emberrablókról van szó, akik váltságdíjat akarnak kicsikarni. Hasonló atrocitásokat azonban a Boko Haram iszlamista terrorszervezet is elkövetett már a múltban.