Tüntetnek a migránsok ellen a Kanári-szigeteken, mert egyre több helyit támadnak meg - videók

Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb a feszültség a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken a migránsok és a helyi lakosok között. Az idén november végéig már legalább 17 ezer migráns érkezett a szigetekre, akik többségét szállodákban helyezték el, nyilván a spanyol adófizetők pénzéből. A helyiekkel azonban egyre többször keverednek összetűzésbe, és a tömeges jelenlétük az egyébként is nehéz helyzetben lévő turizmust is veszélyezteti – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Dühös helyiek csoportja vonult egy szálloda elé a Kanári-szigeteken, ahol többnyire arab illegális bevándorlók vannak elszállásolva. A beszámolók szerint a mogán-i lakosoknak elegük lett a migránsokból, akik az elmúlt hónapokban folyamatosan érkeztek a városba.

Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor

egy 27 éves férfit, Kevint egy migránsokból álló banda megvert és kirabolt.

A férfi még múlt hét szerdán lett figyelmes arra, hogy Mogán központjában a nyugat-afrikai, arab fiatalokból álló banda két lányt inzultál. Kevin a segítségükre sietett, felszólította a migránsokat, hogy hagyják békén a lányokat.

A csoport tagjai azonban rátámadtak, miközben egyikük azt kiabálta, hogy „öljük meg".

Erről Kevin testvére beszélt a sajtónak.

A Canarias7 beszámolója szerint ezután a támadók elfutottak, a férfi azonban utánuk ment, hogy visszakérje telefonját, pénztárcáját és a kulcsait. A banda egy idősebb tagjától végül visszakapta a mobilját és a pénztárcáját, a jogosítványát és a slusszkulcsát azonban nem.

A férfinak olyan súlyos sérülései lettek, hogy kórházba kellett szállítani, a hatóságok pedig eljárást indítottak.

Az áldozat családja szerint azonban a szigeten egyre gyakoribbak az ilyen támadások.

A Kanári-szigetekre idén már legalább 17 ezer illegális bevándorló érkezett, ez a legmagasabb szám 2015 óta.

Közülük mintegy 6 ezren szállodákban vannak elhelyezve, ami naponta 300 ezer eurójába kerül a spanyol adófizetőknek.

Attól tartva, hogy az újabb migrációs hullám káros hatással lesz a jelenleg, a koronavírus-járvány miatt egyébként is nehéz helyzetben lévő turizmusra, és visszavetheti a szigetek gazdasági fellendülését, a turisztikai tanács, valamint Mogán és San Bartolomé de Tirajana önkormányzatai

a madridi kormányhoz fordultak segítségért még november végén.

Azt szeretnék elérni, hogy a szállodákban lakó migránsokat helyezzék át befogadó-állomásokra.