Óvadék ellenében szabadulhatnak a dominikai börtönből az erőszakkal vádolt magyarok

dominika
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vágólapra másolva!
Óvadék ellenében, több mint egy év után szabadulhat ki a börtönből Dominikán két magyar férfi, akiket egy marikai nő vádol nemi erőszakkal. Az egyikük apja azt mondta, hogy a fia 30 kilót fogyott és a cipőjét is csak fél év után kapta vissza.
Vágólapra másolva!

Milliós óvadék ellenében szabadlábra kerülhet az a két magyar férfi, akiket nemi erőszakkal vádolnak Dominikán - tudta meg az egyik érintett édesapjától a Blikk. A férfi a lapnak azt mondta, hogy

a héten megtartott tárgyalás fordulatot hozott Tamás és Gábor ügyében,

mivel sikerült a bizonyítékok felét, köztük a biztonsági kamerák felvételeit és a biztonsági őrök hamis vallomásait érvényteleníteni.

Az apa azt is elmondta, hogy miután kikerülnek a börtönből Dominikán élő magyaroknál helyezik el őket, akik kezességet is vállaltak azért, hogy nem szöknek meg. Emellett minden hónap 15-én és 30-án jelentkezniük kell az ügyészségen.

Egy évig semmi nem történt az ügyükben

A cikk szerint a család azért is örül, mert Dominikán a börtönviszonyok szinte elviselhetetlenül rosszak:

Tamás például 30 kilót fogyott,

és csak egy év után kapta vissza a cipőjét, addig lábbelik nélkül rótta a köröket a börtön udvarán.

A két magyar tavaly ősszel egy kisebb társaság tagjaként utaztak Dominikára. Az egyik este a hotelben megismerkedtek egy amerikai nővel, aki aztán azzal vádolta meg őket, hogy a közös italozás után megerőszakolták őt. Ezt követően meggyanúsították őket az erőszak elkövetésével, és 2019 november vége óta fogságban vannak.

A cikk emlékeztet, hogy az ügyükben majdnem egy évig semmi nem történt, Tamás és Gábor verzióját a történtekről meg sem hallgatták, mivel nem tudtak nekik tolmácsot biztosítani.