A héten két migránstámadás is történt Milánóban. Most egy szenegáli férfi jegyellenőrökre támadt, akiket emiatt kórházba kellett vinni. Hétfőn pedig egy egyiptomi migráns törött üveggel hadonászott a metrón – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Az Il Giornale című olasz nap beszámolója alapján ezúttal egy szenegáli migráns okozott problémát. A hírek szerint a 22 éves migráns nem volt hajlandó érvényesíteni a jegyét a milánói dómnál található Doumo metrómegállónál. A szenegáli férfi átmászott a beengedőkapun, majd futni kezdett. A lap szerint az első érkező metróra akart felszállni, azonban a Milánói Közlekedési Vállalat (ATM) három munkatársa utolérte őt.

Ekkor a migráns rugdalni és ütlegelni kezdte őket, az egyik férfinek a fejét is betörte. A bevándorló a rendőrökre is rátámadt.
A megtámadott jegyellenőröket kórházba kellett vinni sérüléseik miatt.A szenegáli migránst őrizetbe vették, azonban hamar elengedték, az ügyben márciusban lesz majd bírósági tárgyalás. A férfiről kiderült, hogy februárban lejárt a tartózkodási engedélye, ráadásul munkanélküli, így segélyből tartja el magát.

Riccardo De Corato, a jobboldali Olaszország Fivérei (Fratelli d'Italia) párt politikusa szerint a Milánói Közlekedés Vállalat (ATM) munkatársainak sorsa a rájuk támadó gengszterek kezében van.

Ezen a héten ez volt a második migránstámadás Milánóban. Hétfőn este egy egyiptomi származású férfi randalírozott Milánóban a metrón, aki egy törött üveggel hadonászott. Az elkövetőt a Milánói Közlekedési Vállalat emberei ártalmatlanították.