Hanuka-dalokat éneklő zsidó családot támadtak meg Párizs egyik elővárosában

Horizontal REFUGEE CAMP TENT-REFUGEES REFUGEE CANAL MIGRANT
A picture taken on July 17, 2020, shows a makeshift camp along the St-Denis canal in Aubervilliers near Paris. (Photo by FRANCOIS GUILLOT / AFP)
Vágólapra másolva!
Azért támadtak rá egy zsidó család autójára Párizs egyik jelentős részben muszlim migránsok lakta elővárosában, mert hanuka-dalokat énekeltek. A rendőrség időközben elfogta a támadókat, akikről semmilyen információt nem hozott nyilvánosságra. Az utóbbi években, párhuzamosan a migrációs nyomás erősödésével, egyre több antiszemita jellegű támadásra került sor Franciaországban. És drámai módon tömegessé vált a francia zsidó emberek kivándorlása Izraelbe.
Vágólapra másolva!

A pénteken őrizetbe vett négy személy előző este inzultált egy zsidó családot Párizs egyik elővárosában, Aubervilliers-ben. A támadók az autójukban gyanútlanul hanuka-dalokat éneklő családra támadtak.

Aubervilliers migránstábora, 2020. július 29-én. Forrás: AFP/Christophe Archambault

Először „B—ssza meg a zsidókat!" kiáltások kíséretében rázni kezdték a kocsit, majd üvegpalackokat törtek szét rajta.

A támadás akár halálos is lehetett volna, – rerről ír a a Szombat című zsidó politikai és kulturális folyóirat az Algemeinerre hivatkozva.

A rendőrség által letartóztatott csoport ellen

vallási gyűlöletből fakadó bűncselekmény elkövetése miatt fognak vádat emelni.

Gerald Darmanin francia belügyminiszter tweet-üzenetében azt írta, hogy mielőbb felelősségre kell vonni őket:

Karine Franclet, a Párizstól északkeletre fekvő Aubervilliers polgármestere Facebook oldalán írta, hogy a hír mélyen megrázta és a támadást „elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek" tartja.

Aubervilliers számos alkalommal volt antiszemita megnyilvánulások színhelye. Ez év szeptemberében

hárman támadtak egy fiatalemberre, aki Dávid-csillagos nyakláncot viselt.

2010-es adatok alapján

Aubervilliers lakosságának a 41,2 százaléka migráns vagy migrációs hátterű, akiknek elsöprő többsége a Magreb régióból és a szubszaharai Afrikából származik, tehát iszlám vallású emberekről van szó.

Egy 2005-ös tanulmány szerint a 18 év alattiak háromnegyede külföldi hátterű.

Egyre több az antiszemita jellegű támadás Franciaországban

A 2012 márciusi toulouse-i és montauban-i iszlamista terrormerényletekben 7 ártatlan ember halt meg, 3 katona (közülük kettő muszlim volt),

az Ozar Hatorah zsidó iskola elleni merényletben pedig egy rabbi és 3 zsidó kisgyerek is meghalt.

A gyilkos, az algériai muszlim migráns hátterű Mohammed Merah az Al-Kaida terrorszervezet tagja volt, tényekkel bizonyítható, hogy a merénylet végrehajtására az Al-Kaidától érkezett a parancs, és az is egyértelmű, hogy Merah radikalizálódott iszlamista volt.

2017 szeptemberében Párizs Livry-Gargan nevű elővárosában

három afrikai migráns betört egy zsidó családhoz, az idős házaspárt és a fiúkat megkínozták, majd kirabolták őket.

A 78 éves családfőt

CSAVARHÚZÓVAL SZURKÁLTÁK, KÖZBEN AZT ÜVÖLTÖTTÉK A MIGRÁNSOK, HOGY „ZSIDÓK VAGYTOK, TEHÁT GAZDAGOK, HOGYHA NEM ADJÁTOK ODA A PÉNZETEKET, MEGDÖGLÖTÖK". KÉSSEL IS FENYEGETTÉK ŐKET.

2017 júliusában Sarah Halimi 65 éves

ZSIDÓ NYUGDÍJAS ORVOSNŐT A MUSZLIM MIGRÁNS SZOMSZÉDJA MEGKÍNOZTA, AZT ÜVÖLTÖTTE PERCEKIG, HOGY ALLAH AKBAR, MAJD AGYONVERTE, A HOLTTEST FELETT PEDIG IDÉZETEKET OLVASOTT FEL A KORÁNBÓL. EZT KÖVETŐEN KIDOBTA A PÁRIZSI LAKÁS HARMADIK EMELETÉRŐL A MEGGYILKOLT ASSZONYT.

A gyilkos neve egyébként Kobili Traore.

Sarah Halimi gyilkosa, Kobili Traore Forrás: Facebook

Francis Kalifat, a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő Crif nevű ernyőszervezet elnöke 2018 februárjában azt nyilatkozta, hogy

A zsidók harmada fél Franciaországban élni

Túlzás nélkül megdöbbentő végeredményt hozó felmérést készített az Ifop közvélemény-kutató cég a Le Parisien felkérésére idén januárban. A következő kérdést tették fel:

mennyire félnek a zsidó emberek Franciaországban? A válasz: több mint harmaduk, 34 százalékuk azt mondta, hogy igen, fél.

Viszonyításképpen: a nem zsidó francia emberek alig 8 százaléka mondja azt, hogy veszélyben érzi magát, veszélyes a saját országában élni. Természetesen rémisztő a két szám közti különbség (34, illetve 8), de az is közel ennyire nyugtalanító, hogy az ezredforduló környékén még nem volt lényegi különbség a két szám között. A migrációs hullám erősödése és a radikális muszlim előretörése azonban mindent megváltoztatott.

A zsidó fiatalok (18-24 év közötti korosztály) azt mondják, hogy 84 százalékukat már érte antiszemita támadás,

verbális vagy konkrét, fizikai. Érthetően a teljes francia zsidó lakosság közül éppen a fiatalok félnek leginkább.

A felmérés szerint

a francia zsidó emberek 23 százalékát már érte súlyos fizikai atrocitás

- az Ifop példákat is felsorol: pofon, ököl, földre lökés. Elgondolkodtató, hogy

a 18-24 év közötti fiatalok 54 százaléka mondta azt, hogy az iskolában már érte őket valamilyen inzultus (a gúnyolódástól kezdve a fizikai erőszakig).

Franciaországban 2017-ben 311 rendőrségi eljárás indult valamilyen antiszemita bűncselekmény miatt, 2018-ban 541. Azaz, 74 százalékos volt akkor a növekedés.