Az RMDSZ Kelemen Hunort jelöli román miniszterelnök-helyettesnek

KELEMEN Hunor; IOHANNIS, Klaus; Kelemen Hunor nyilatkozik a sajtónak
Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.
Vágólapra másolva!
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kelemen Hunort, Cseke Attilát, Tánczos Barnát és Novák Károly Eduárdot jelöli az alakuló Citu-kormányba.
Vágólapra másolva!

A romániai sajtóba kiszivárgott neveket Kelemen Hunor RMDSZ-elnök erősítette meg a hétfőn délután tartott sajtótájékoztatóján.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke. Forrás: MTI/Baranyi Ildikó

Kelemen Hunor elmondta:

az RMDSZ kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) hétfő délutáni online ülésén megszavazta a kormányban való részvételt.

A miniszterelnök-helyettes és a miniszterjelöltek neveit a hétfő este ülésező Szövetségi Állandó Tanácsnak is el kell fogadnia.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (b3) megnyitja a párt újonnan megválasztott képviselői és szenátorai részvételével megtartott első közös frakcióülést Bukarestben, a román parlament épületében 2020 december 21-én. Előtérben balról Seres Dénes képviselő (b), Csép Éva Andrea képviselő (b2), Kulcsár-Terza József képviselő (j), szemből jobbról balra Kovács Irén Erzsébet szenátor (j), Benedek Zakariás képviselő (j2) és Szabó Ödön képviselő (j3). Forrás: MTI/Baranyi Ildikó

Az előterjesztés értelmében

Kelemen Hunor RMDSZ-elnököt miniszterelnök-helyettesi tisztségre,

Cseke Attilát fejlesztési miniszternek, Tánczos Barnát környezetvédelmi miniszternek, Novák Károly Eduárdot pedig ifjúsági miniszternek jelöli az RMDSZ.