Az ügyészség minősített embercsempészet miatt javasolta egy román férfi letartóztatását, aki december 19-én egy teherautóval 59 szír migránst akart a szerb-magyar határtól Ausztriába szállítani, de Kiskunhalason lecsaptak rájuk a rendőrök.

A román férfi december 19-én egy magyar rendszámú teherautóval a szerb-magyar határ közelébe hajtott, ahol három különböző helyszínen összesen 59 szír migránst vett föl. A migránsok illegálisan lépték át a szerb-magyar határt és Ausztriába próbáltak eljutni.

A román embercsempész  Nyugat-Európa felé indult velük, ám nem jutottak messzire, mert a rendőrök Kiskunhalasnál, az 53. számú főúton megállították és elfogták őket.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették a román férfit, és embercsempészet miatt kihallgatták, majd javasolták a letartóztatását.

Az ügyészség indítványozta a román férfi letartóztatását, külföldi lakóhelyét, és a várható büntetés mértékét tekintve ugyanis fennáll nála a szökés, és rejtőzködés veszélye, ezen kívül a bizonyítás meghiúsítása sem zárható ki.

A bíróság az ügyészi javaslattal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását. A végzést az ügyész és a férfi is tudomásul vette.