A sacramentói tűzoltók érdekes riasztást kaptak: egy mikulásnak öltözött férfit kellett megmenteniük, aki motoros ejtőernyőjével fennakadt egy elektromos vezetéken - írja a AP News.

A baleset nem sokkal felszállás után történt. A férfi a közeli iskolához akart repülni, hogy édességet szórjon szét a levegőben. A közelben lévő elektromos vezetékeket viszont nem sikerült elkerülni, így fennakadt rajtuk.
A szomszédok a földről figyelték, ahogy a tűzoltók darus kocsik segítségével próbálják elérni a fennakadt férfit, az ajtóernyőhöz rögzített motoros kocsihoz volt rögzítve.

A nézelődők azt mondták, hogy a férfi kedvtelésből többször repült már erre, nem volt számára ismeretlen a környék. Csak azért repült, hogy az emberek láthassák, ahogy elrepül a házaik felett  - mesélte egyikük.

Ahhoz, hogy a férfit le tudják hozni, le kellett kapcsolni az áramot a környéken, így mintegy 200 ember maradt áram nélkül - monda Chris Vestal, a Sacramento Metropolitan Tűzoltóság szóvivője. 
Sajnálatos, ami történt, de emlékeznünk kell arra, hogy még mindig sok jó van a világon, és vannak emberek, akik jó dolgokat csinálnak  - mondta Chris Vestal.

A pilótát rövid idő alatt sikerült biztonságban lehozni. Az esetben nem sérült meg senki.