Lelőttek három rendőrt keddről szerdára virradó éjjel Franciaország középső részén. A hatóságokat családon belüli erőszakhoz riasztották, de egy férfi tüzet nyitott rájuk és felgyújtotta a házat. 

Három rendőrt lelőttek, egyet pedig megsebesítettek keddről szerdára virradó éjjel Franciaország középső részén - írja a Reuters. A hírt az AFP tette közzé a Twitteren szerda reggel.

Három rendőrt lelőttek keddről szerdára virradó éjjelForrás: AFP/Olivier Chassignole

A BBC szerint a rendőröket egy családon belüli erőszakhoz riasztották Saint-Just közelében.  A helyszínre érkező hatóságokra egy 48 éves férfi nyitott tüzet, amikor megpróbáltak megmenteni egy nőt, aki egy ház tetején keresett menedéket. 

Az ügyészség szerint a férfi először egy rendőrt ölt meg kedden nem sokkal éjfél után, egy másikat pedig megsebesített, majd felgyújtotta a házat. Ezután a helyszínre erősítésként érkező rendőrök közül újabb kettőt lőtt le.

Ismerte a hatóság a lövöldözőt

François Chautard, Saint-Just polgármestere a Le Figarónak azt mondta, hogy 

a ház leégett, a hatóságok most azt próbálták megállapítani, hogy az elkövető bent ragadt-e, vagy elmenekült. 

Később Gérald Darmanin belügyminiszter azt mondta, hogy a gyanúsítottat holtan találták meg, további részleteket azonban nem közölt.

Családi erőszakhoz riasztották a rendőröketForrás: AFP/Olivier Chassignole

Egy, a nyomozáshoz közeli forrás elmondta, hogy a helyszínre különleges erőket vezényeltek. A megfenyegetett nőt biztonságba helyezték, és jelenleg kihallgatják. 

Az elkövetőt állítólag már gyermekfelügyeleti kérdésekkel kapcsolatos esetekből ismerte a hatóság. 

A belügyminiszter megnevezte a három lelőtt rendőrt is. Elsőként a 21 éves Brig Arno Mavelt lőtte le a férfi, majd a helyszínre érkező 41 éves Cyrille Morellel és a 37 éves Rémi Dupuis-val végzett. A negyedik rendőr a lábán sebesült meg.

Darmanin részvétét fejezte ki a lelőtt rendőrök családjának.