Januártól újabb vakcinával kezdhetik meg az oltást Nagy-Britanniában a sajtó szerint

koronavírus Ausztrália vakcina
Vegyész analitikus dolgozik az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székházában 2020. augusztus 19-én.
Vágólapra másolva!
Két héten belül kétmillió brit állapolgár kaphatja meg az AstraZeneca brit-svéd konzorcium által  kifejlesztett védőoltást, amely 2021. január 4-től lesz elérhető az Egyesült Királyságban, amennyiben hétfőn jóváhagyják az alkalmazását - számolt be a THE SUN.
Vágólapra másolva!

- írja vasárnapi számában a The Sun.

A gyógyszergyártó állítja, a vakcina száz százalékban megvéd a koronavírus súlyos szövődményeitől, és a Nagy-Britanniában felfedezett mutáció ellen is védelmet biztosít.

A napilapban arról is beszámoltak, hogy a jövő hét végétől már meg is kezdhetik vele a szigetország lakóinak gyorsütemű vakcinázást, azaz a tervek szerint két héten belül akár már összesen kétmillióan is beoltathatják magukat.

Vegyész analitikus dolgozik az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székházában 2020. augusztus 19-én. Forrás: MTI/AAP/Dan Himbrechts

Mint írták, a brit kormány első körben 100 millió adag vakcinát rendelt, és ebből március végére körülbelül 40 milliót le is tud gyártani a brit-svéd konzorcium. Megjegyzik, hogy addig is oltani fogják az önként jelentkezőket a már rendelkezésre álló pár ezer Pfizer-BioNTech vakcinával.