Drámai rekord: több mint 50 ezer új koronavírusos beteg Nagy-Britanniában egyetlen nap alatt

Nagy-Britannia, London, koronavírus, COVID-19
People, some wearing a mask because of the coronavirus pandemic, walk past a bus stop with a government message about the coronavirus tier 4 restrictions urging people to stay home in London on December 29, 2020. - England is "back in the eye" of the coronavirus storm, health chiefs warned Tuesday, with as many patients in hospital as during the initial peak in April. (Photo by Tolga Akmen / AFP)
Vágólapra másolva!
Az eddigi legmagasabb napi koronavírus-fertőzési számot regisztrálták kedden Nagy-Britanniában, kétségtelenül a járvány nem megfelelő brit kezelése miatt is ilyen magas az új fertőzöttek száma.
Vágólapra másolva!

Az egészségügyi minisztérium kedd esti ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 53 135 új fertőzést azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte Nagy-Britanniában. Az előző csúcsot hétfőn mérték 41 385 új esettel.

Sétálók Londonban december 29-én Forrás: AFP/Tolga Akmen

A keddi adat hirtelen megugrásához egyes késlekedett intézkedések meghozatala és az új vírustörzs megjelenése mellett elvben az is hozzájárulhatott, hogy több országrészből a karácsonyi időszakban nem vagy csak részlegesen érkeztek adatok, és ezek most kerültek be a napi összesítésbe.